Uitgebreid zoeken

Uitleg over het huren personenbus

Een bus huren roept bij veel mensen vragen op. Je vindt hier meer informatie en zo kun je een personenbus huren voor niet al teveel geld.

Busvervoer in het algemeen
Wil je weten wat de kosten zijn voor het huren van een bus, houdt dan rekening met onderstaande vragen:
- Wat is de vertrektijd?
- Wanneer vindt de rit plaats?
- Wat is de tijd van terugkomst
- Wat is de bestemming/programma

Zijn de passagiers verzekerd tijdens de reis?
Je moet weten dat alle passagiers verzekerd zijn tijdens de rit. Maar als je de bus verlaat ben je niet meer verzekerd. Voor je verblijf op locatie geldt je eigen verzekering. Indien de bus tijdens het gehele programma tot je beschikking blijft kunnen er spullen in de bus achter gelaten worden. Dat is meestal wel op eigen risico. 

Hoeveel personen mogen er in de bus?
Tijdens de rit mogen er niet meer personen in de bus dan het aantal zitplaatsen toelaat, een touringcar zorgt dat er meer mensen mee kunnen.

Moeten wij een gordel dragen in de bus?
Op de stoelen, die voorzien zijn van gordels, moet deze ook  gedragen worden maar deze zijn lang niet altijd aanwezig en dan hoeven ze ook niet gedragen te worden.

Heb je koffie en thee aan boord? En ook een toilet?

De meeste touringcars zijn met luxe uitgevoerd. Normaal gesproken vind je hier airco, DVD, koelkast, koffie en thee, luxe stoelen met voetsteunen, toilet, goede geluidsinstallatie met microfoon. Je kunt vaak ook ontbijt of lunchpakket erbij bestellen (hangt van de verhuur maatschappij af), geef dan deze wens duidelijk aan, ook daar kunnen ze voor zorgen. En dan kun je gaan genieten van een heerlijke reis.

Verhuren ze ook bussen zonder chauffeur?
Vaak niet, je betaalt gewoon een vast bedrag en dat is dan inclusief chauffeur. Je kunt dan zelf zorgeloos gaan genieten.  Of je wil een kleiner busje huren. Deze zijn tot acht personen en een chauffeur (u zelf of een bekende) dan mag u zelf rijden.

Bus voor het Schoolreisje
Er moeten voldoende begeleiders mee. De kinderen mogen vaak eten en drinken maar ze moeten alles netjes opruimen. Daarnaast is het belangrijk dat je er op let dat de kinderen zich goed gedragen zodat de buschauffeur geen last heeft van hen. Laat de kinderen niet door de bus lopen maar maak van te voren duidelijke afspraken met hen zodat ze blijven zitten en zich ook aan de regels houden. De schoolreis kan ideaal zijn met de bus omdat je zo de hele groep onderweg in de gaten kunt houden, maar denk wel aan voldoende begeleiding en verdeel deze dan ook over de hele bus.