Uitgebreid zoeken

Met het gezin en de auto op vakantie

Tijd voor de zomervakantie en je gaat met je gezin in de auto op een autovakantie. Misschien is het interessant om enkele zaken in ogenschouw te nemen om veilig op de bestemming aan te komen. Je moet goed uitgerust zijn als je op vakantie gaat, zeker wanneer je zelf een heel stuk moet gaan rijden.


-    Vermijd de nacht, veel mensen geven de voorkeur om ‘s nachts te rijden omdat het dan rustiger op de weg is, je files vermijdt en je veel sneller opschiet. Let er wel op dat je jezelf aan de snelheid gaat houden en op tijd gaat stoppen.

-    Je bioritme volgen, je hebt een eigen leefpatroon. De meeste mensen werken tussen acht en vijf uur vooraleer naar huis te gaan en zich te ontspannen. Stop op tijd met rijden zodat je even op adem kunt komen en even kunt ontspannen.

-    Regelmatig rusten, om de twee uur moet je even stoppen, drink wat, eet wat, loop wat en ga even naar de wc zodat je daarna weer lekker fris achter het stuur kunt gaan zitten.

-    Wees niet de enige chauffeur tijdens je autovakantie Frankrijk, je kunt het rijden afwisselen en samen gaan kijken hoe je op de plaats van bestemming komt, je kunt bijv. na twee uur wisselen of je kunt om het dagdeel wisselen en tussendoor wel even pauze nemen. 

-    Lichte voeding, als je zwaar tafelt zal je ongetwijfeld met dat slaperige gevoel geconfronteerd worden. neem daarom lichte voeding als je de auto in gaat.

-    Een goede verluchting, zorg dat het niet te warm wordt anders ga je slapen. Dat is niet goed voor je, je moet namelijk op kunnen letten.

-    Elke dag vakantie telt, vertrek rustig aan, geniet van het moment dat je gaat en weer thuis komt en van alle dagen die zich daartussen bevinden.  Vakantie is er toch om je weer even op te laden.