Uitgebreid zoeken

Busreizen zijn van aller tijden

Vroeger deden de hippies het, met een (Volkswagen) busje stad en land afrijden om maar de meest relaxte plaatsen te vinden. Het kan nu nog steeds maar dan worden het busreizen genoemd. Het is beter om voor een organisatie te kiezen zodat je een gepaste reis kunt kiezen. Enkele keuzes die je kan maken zijn,  Busreizen Spanje voor jongeren, alleenstaanden, gezinnen en mensen van vijftig jaar en ouder. Je kunt het beste op internet kijken wat het beste bij jou past.

Met een eigen bus
Je hebt een eigen busje (gehuurd) waarmee je lekker op pad wil gaan. Dat kan erg handig zijn, want zo heb je meer ruimte voor je eigen spullen. Maar er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken:
-    Controleer voor aanvang van de reis de bandenspanning (in de papieren en meestal aan de binnenkant van het portier bij de bestuurdersstoel vind je hierover meer informatie).
-    Controleer ook regelmatig het oliepeil, want het is belangrijk dat de motor constant van voldoende olie voorzien is.

Waar overnachten?
De plaats van overnachting is afhankelijk van de manier waarop je reist. Als je met een groep reist en je gebruikt de bus met name om van de ene naar de andere plek te komen, dan kun je gaan overnachten op een camping, in een hotel of op een soortgelijke plaats. In sommige landen mag je de bus niet gebruiken om in te overnachten, het mag er dan niet op lijken dat je er aan het picknicken bent. Per land goed bekijken wat er mag want anders kun je problemen krijgen. Een bed slaapt vaak beter als je ver moet reizen dus een hotel is vaak wel de beste plaats om te overnachten.  Busreizen vergt wel wat planning, de rest is romantiek.